Fittjarättegången: I svenskt rättsamhälle tas det större hänsyn till gärningsmän än brottsoffer

Hur kan man fria gärningsmän som undanhåller information i en utredning? Läser i Expressen om att domen angående gruppvåldtäkten i Fittja överklagas, vilket glädjer mig.

Längre ner i artikeln läser jag att två mobiler från de misstänkta gärningsmännen som beslagtagits ska undersökas av experter i Tyskland, då man misstänker att det finns bevis på telefonerna.

Telefonerna har inte undersökts innan då de misstänkta gärningsmännen inte viljat uppge sina pinkoder.

Jag upprepar. De misstänkta gärningsmännen har inte viljat uppge sina pinkoder.

De misstänkta gärningsmännen har inte viljat uppge sina pinkoder. Jag upprepar det gång på gång för det är så bisarrt att jag har svårt att tro det.

Det svenska rättssamhället friar misstänkta gärningsmän trots att man vet att det kan finnas bevis som inte presenterats i rättegången. FÖR ATT DE MISSTÄNKTA INTE VILL?!

Man ska frias för ett brott för att det står bortom rimligt tvivel att man är skyldig. Man ska dömas för ett brott föt att det råder inga tvivel om att man är skyldig.

Hade de misstänkta gärningsmännen absolut inte varit inblandade i det här hade de inte hade haft några problem med att låsa upp sina telefoner. Har man rent mjöl i påsen har man inga ptoblem med att öppna påsen.

Rättegången skulle uppskjutits till dess att de misstänkta behagat låsa upp sina mobiler och fram tills dess skulle de hållts frihetsberövade.

Det hela kapslar det svenska och ganska sorgliga rättssamhället på ett ganska förträffligtvis där man idag visar större hänsyn och omsorg för både dömda och misstänkta gärningsmän än vad man gör för offer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *